Juju Oodissa

Keskustelin torstaina Jujun kanssa Oodissa. Kiitin häntä hänen musiikistaan ja kerroin, kuinka hänen uudempi musiikki oli tullut minulle tärkeäksi parin viime vuoden aikana. Hän kysyi, onko ollut synkkiä aikoja.

“Kyllä on ollut. Sairastuin pahasti sisäilmasta monikemikaaliyliherkkyyteen.”

Kerroin, kuinka kesällä 2017 olin menossa koirani kanssa telttailemaan Kolille. Reissu hieman jännitti minua, koska en ollut kokenut retkeilijä. Ensimmäiset telttaretket olivat olleet edellisenä kesänä, mutta yksin en ollut vielä telttaillut pihaa kauempana. Siitä huolimatta ajoin päättäväisesti kohti Mattilan tilaa ja Cafe Mandalaa, jossa tilan isäntä esitteli edellisenä kesänä innoissaan lampaita ja päästi jopa aitaukseen niitä silittämään, suloisia lampaita! Mattilan isäntä ja emäntä tekivät minuun suuren vaikutuksen omavaraisella elämäntyylillään jo silloin. Koska Mattilan tilalla oli ollut niin tervetullut olo, ajattelin kysyä heiltä apua sopivan telttapaikan löytämiseen. Lähestyessäni päämäärääni, kuulin ensimmäisen kerran JUJUN Vision.

”Omavarasuutta ei hukata mahdollisuutta

Pari askelt taakseppäin ja tehään jotain uutta”

Oli pakko kuunnella se heti uudelleen. Ja uudelleen. Se lisäsi rohkeuttani ja sain varmuutta siihen mitä teen. Siitä biisistä tuli minulle merkityksellinen.

Telttailu Kolilla sujuikin hyvin ja yhden yön sijasta viivyinkin kaksi yötä. Nautin Cafe Mandalan maittavat ja terveelliset, itse valmistetut luomu- ja kasvisruoat, niin aamiaisella kuin lounaalla ja tapasin siellä ihania ihmisiä ja sain uskomattomia kokemuksia. Mieleeni jäi erityisesti koskettava sellokonsertti Akka-Kolin huipulla sekä Laran tunteikas hetki maisemia nautinnollisena katsellen ja ilmaa haistellen. Olin täynnä mielettömän hyvää oloa Kolilta palattuani.

Kerroin Jujulle, kuinka näiden tapahtumien jälkeen, olen rakentanut Samin kanssa hamppueristettyä minikotia trailerin päälle Alhovuorella.

 

Juju kysyi jatkamaan iltaa Mascottiin, minne muutkin olivat menossa.

En voinut valitettavasti lähteä, sillä en voi viettää aikaa paikoissa, joissa on paljon ihmisiä samassa tilassa, kun en kestä hajusteita.

“Vaikka se kuulostaa hurjalta, ni mie oon siitä kiitollinen, että näin kävi, kun sitä kautta oon vaan saanut lisää tietoa ja hyvinvointia elämään.”

Hauskaa, kun hän lausui melkein yhtä aikaa ”saanut lisää tietoa”.

 

Ennen tuota hetkeä, olin ollut vapaaehtoisena Trilluminatin Joku päivä -biisin musiikkivideon kuvauksissa Helsingin keskustassa. Kuljimme kulkueena Mannerheimintietä pitkin poliisisaattueella uuden Oodi-kirjaston eteen. Oodin edessä kuvasimme loppukohtauksia, joissa muun muassa ryhmähalasimme poliisia sekä muodostimme yhdessä sydämen, jonka keskellä artistit istuivat. Näyttää muuten hyvältä dronella kuvattuna! Tulee varmasti muutenkin upea musavideo tärkeen sanoman biisille. <3

 

“Vastaan saa tulla mitä vaan

Mitä ottaa sitä saa

Sitä vaan, että mitä saat

Sitä jaat

Ja sä pystyt kyl mihin vaan

Vaik joku väittää ettet saa

Älä kanna huolta, voit siirtää vuorta”

JUJU – Vuori

 

<3 Jenni